duminică, 15 noiembrie 2009

Se poate?

Cum e sa traiesti pe aceasta lume cand esti complet diferit fata de ceilalti?
Cateodata in conceptia plana cu o structura omogena se strecoara imperfectiuni, malformatii ale gandirii "corecte".Din acel moment ideile neortodoxe ameninta integritatea sistemului echilibrat pana ce acesta ataca.Cu toata puterea conceptiile sunt stopate.De cele mai multe ori tactica este cu izbanda pentru ca intervine framantarea interioara cu intrebarea:Sunt nebun?De cele mai multe ori...
Daca realizezi ca esti mai presus in gandire decat ceilalti atunci ei raman in fundal si ai reusit.Dar nu te opresti, clocotesti sub patura lipsita de viata a omenirii gata sa iesi la iveala.

3 comentarii:

  1. O idee revolutionara mereu va intampina inertia mentalitatii actuale. De acuma nu inseamna ca tot ce este respins este genial, dar in general ceva socant este, in prima faza, respins. Aici cu realizarea ca esti mai presus in gandire ca ceilalti e o problema delicata.
    De pilda...Cand cineva recunoaste in fata celorlalti ca e talentat la desen, sau ca are ureche muzicala, sau ca are voce frumoasa se considera ca si-a descoperit talentul si ca asa a fost inzestrat.
    Cand cineva recunoaste in fata celorlalti ca are talent in arta mintala, nu prea cade bine.....avem noi romanii si o vorba: "te crezi destept". E ceva rau? E semn de inganfare sa constientizezi ca esti inteligent? Oare marile genii ale lumii se considerau genii? E ultimul pas in a fi un geniu sa recunosti ca esti?

    RăspundețiȘtergere
  2. daca tu esti nebun.....si cei de langa tine sunt...

    RăspundețiȘtergere