luni, 16 noiembrie 2009

Noapte Buna!

V-ati intrebat vreodata cine suntem cu adevarat si de unde venim?
Daca-L aveti pe Dumnezeu in suflet credeti in teoria "Facerii" asa cum ne indruma buna noastra biserica. Altii spun ca noi, oamenii, am evoluat cu timpul din stramosii maimutelor care la randul lor s-au dezvoltat din altceva si tot asa ca si universul in tineretile lui. Raspuns sigur nu-mi poate da nimeni pentru ca mintea omeneasca nu e destul de avansata ca sa poata sti cum a fost creata, dar teoria mea preferata este cea cu extraterestii. Avem niste parinti dezgustatori. O civilatie dezvoltata ne-a creat intr-un laborator pentru ca se plictiseau ( mentalitaea proasta ramane indiferent de gradul dezvoltarii). Si totusi ei cum au aparut pe aceasta lume?
Din timpuri stravechi omul este macinat si in aceeasi masura impresionat de puterea psihologica a acestei chestiuni incat s-a ajuns la formularea unor idei bizare sau chiar stupide. Cel mai bun raspuns este poate si cel mai simplu, nimic nu exista, este doar un vis.

3 comentarii:

  1. daca pe noi ne-a facut doamne doamne pe doamne doamne cine la facut?raspuns: pe doamne doamne asta al nostru l-a facut doamne doamne al lui:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut recent un filmulet simpatic care la final dadea o explicatie tot atat de simpatica la problema pe care o ridici tu. La finalul filmului s-a dat o imagine cu personajul principal care se afla in SUA, care se afla in America, care se afla pe Pamant, care se afla in Sistemul Solar, care se afla in Calea Lactee, care se afla in Univers, care era o capsula micuta ca un fel de margica cu care se juca un extraterestu micut si care la final a pus-o intr-un saculet cu alte cateva margele asemanatoare. Daca abordezi problema asa, punctul 0 devine din punct de vedere matematic, o limita care nu poate fi atinsa, absurd caci de acolo pleaca toate.
    In prezent se merge pe teoria Big Bangului si se crede ca Universul este intr-o continua expansiune pe principiul unei unde de soc a unei explozii. Dar si aceasta teorie are destule imperfectiuni: "ce a fost sa explodeze?" "de unde a fost?" "ce e spatiul in care se extinde unda de soc a universului?" si asa mai departe.
    Nah, asta-i paradoxul existential...nimeni nu stie de unde venim sau unde ne ducem. De aici si nevoia fireasca a omului care incearca sa-si explice tot de a creea o credinta, in cazul nostru Biblia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Razvaneeeee!!! V-ATI, nu va-ti! Corecteaza, te rog!

    RăspundețiȘtergere