miercuri, 25 noiembrie 2009

MEDITATIE

Vă invit (bineînţeles dacă vreţi să participaţi) la o “oră” de autocunoaştere.
Vă propun nişte intrebări care s-ar putea sa vă pună pe gânduri. Mi-ar face mare plăcere dacă aţi accepta invitaţia şi am putea,împreună, sa filozofăm puţin pe tema asta.


Dacă ai afla că astăzi este ultima zi pe care o trăieşti pe pământ cum ţi-ai petrece-o?
Dacă ai dispărea, ar observa cineva că lipseşti?
Dacă ai putea alege între viaţă şi moarte (dispariţie) ce ai alege?
Te-ai gândit vreo dată că cel mai mare duşman al tău ţi-ar putea deveni prieten? Sau că cel mai bun prieten te-ar putea trăda?
Ai încercat vreo dată sa iei viaţa de la început sa şi cum totul ar fi nou?
Dacă ţi-ai putea pune o dorinţă, o singura dorinţă ce ai alege? De ce?
Care este persoana la care ţii cel mai mult?(fi sincer). De ce? Cât de departe ai fi capabil să mergi pentru ea? Crezi că ar face acelaşi lucru?
Ce fel de om (persoană) eşti?
Cine eşti?
Care este scopul tău în viaţă?
Ai un confident? I-ai putea spune chiar totul, fără secrete?
De ce crezi că oamenii au secrete?
Ce crezi despre viaţa? Ce este? Cum este?
Crezi că există răni care nu se pot vindeca sau amintiri ce nu se pot uita?

19 comentarii:

  1. Fine....why not?
    Ai pus totusi aici niste intrebari prea personale ca sa iti pot raspunde, dar is chestii vechi tare, gandite si rasgandite, la care am raspunsuri clare si concrete
    Asa....in legatura cu celelalte la care pot da si merita raspuns....
    Da, ar observa
    As alege viata fara nici sa clipesc
    Nu poti, viata nu are buton de restart. Aici totul se stacheaza si se overwirght.
    Secretul la baza este o chestie minunata, constructiva si care apara frageda minte omeneasca de multe chestii.
    Da, exista lucruri pe care nu le poti uita

    RăspundețiȘtergere
  2. "cine/ce suntem?" ma intrebam si eu pe la 11-12 ani...a trecut ceva vreme si mi se paracum niste intrebari puerile.poate asa o sa ti se para si tie peste vo 4-5 anisori cand o sa-ti dai seama ca se traieste mai bine daca nu te intrebi lucrurile astea,chiar daca is chestii elementare.nimeni n-a reusit sa raspunda,poate vei fi tu prima:)

    RăspundețiȘtergere
  3. am sa ma leg totusi de ultima intrebare.in primu rand,nu stiu ce ma zgarie dar ceva la intrebarea asta o face,reformuleaz-o.
    fiecare dintre noi avem niste rani sufletesti,ba a murit un parinte,ba bunica,ba te-a parasit iubitu'...diferenta intre ranile astea o face bineinteles toleranta la durere si importanta fiecarei situatii pentru individul respectiv.dupa cum stii ranile trec si raman niste cicatrici.cicatricile astea nu dor insa duc cu gandul la ceea ce le-a provocat.adica ajungem la amintiri...cred ca ti-am raspuns la intrebare:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,intr-adevar sunt prea personale intrebarile astea si nu ma asteptam neaparat la un raspuns, ideea era sa discutam putin despre asta. Cu cat ma gandesc mai mult imi dau seama ca ar fi fost mai bine daca as fi postat doar cate o intrebare, in felul acesta am fi putut discuta mai mult despre fiecare in parte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga ENAFALINAD,in primul rand nu am sa reformulez intrebarea pt ca asa mi-ai cerut tu. In al doilea rand n-am de gand sa ma obosesc sa raspund criticilor tale, sincer nu-mi pasa ce crezi. Cat despre trecerea " anisorilor" nu m-as mira daca intr-o zi, asa cand o sa ai vreo 80 de ani, o sa te preocupe din nou ceea ce te framanta la 11-12...

    RăspundețiȘtergere
  7. :))draga ochi albastri:))ar trebui sa te obosesti sa raspunzi criticilor mele pt ca si deoarece cam asta e rostul acestui blog:))...poate ai dreptate la faza cu 80 de ani dar te rog mai asteapta pana peste 4 ani si vorbim atunci:)

    RăspundețiȘtergere
  8. era normal ca dupa "reformuleaz-o" sa pun semnul exclamarii ca sa exprim ideea de SFAT...nu am facut-o pt ca tot semnul exclamarii exprima si ideea de idemn,ordin:)n-ai sesizat faptu ca am pus punct si ti-ai zis sami sari in cap:))ma rog...eu unul m-am saturat de atata polemica si discutii de 2 bani...asa ca pana no sa apara un post cum trebui nu-mi mai fac aparitia pe blog:-jso have fun

    RăspundețiȘtergere
  9. yepy! in sfarsit, chiar ma gandeam cand o sa renunti:)) , app distractie placuta si tie:) cat despre intrebare, mie mi se pare ca suna bine asa:p (dar mersi pt sfat)... Ce ciudat...deci blogul asta e facut ca sa ne certam, Enafalinad?

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Codrin,ai dreptate, dar la intrebarea cu luatul vietii de la inceput nu ma refeream la ceva de genu "sa te nasti din nou" ci doar sa pretinzi ca totul ar fi nou, ai putea spre ex sa incepi prin a da mana cu un prieten si prezentandu-te(luand prietenia de la inceput) sau sa te muti intr-un oras nou, sau sa-ti schimbi stilul de viata, e ca si cum ai vrea sa treci peste ceva din trecut si sa o iei de la capat, poate ca n-am pus bine intrebarea...oricum sper ca acum ai inteles...cat despre mine, am incercat chestia asta ...poate ca m-am amagit ..desi pana la urma judecand in ansamblu cred ca mi-a facut bine..

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga blue eyes, astea-s chestii pe care le faci cand inca te descoperi. Nu ma intelege gresit, nu te judec pentru asta, nu am sa judec pe nimeni pentru ce scrie aici si in general nu prea o fac pentru ca nu-mi prea pasa.....in fine....deviez de la subiect. In momentul in care stii exact cine esti si ce vrei de la viata asta, adica un pas putin mai departe de intrebarile astea, realizezi ca nu ai cum sa o iei niciodata de la capat. Chestiile astea cu prezentarea a 2a oara, cu mutatul intr-un oras nou is niste eschive.....le poti practica, ajuta uneori sa treci peste anumite praguri, dar nu ia nimic de la capat, ci e un urmator, e ceea ce urmeaza, nu stergi ce a fost, ci pur si simplu faci un urmator care sa-l puna in umbra....o eschiva

    RăspundețiȘtergere
  12. enafalinad, de ce nu postezi tu ceva "cum trebuie"?

    RăspundețiȘtergere
  13. citeste-mi posturile,intelegele si apoi discutam:)

    RăspundețiȘtergere
  14. OK vin raspunsurile(si singurele raspunsuri,din cate vad) :
    1.easy one : practicand hobby-urile mele
    2.perusii mei cu care ma joc zilnic si o intreaga comunitate de jucatori world of warcraft
    3.viata dupa moarte,nush.ce intrebare mai e si asta ?
    4.deci am dus chestia cu "non judgemental" atat de departe incat nici nu mai impart oamenii in dusmani si prieteni
    5.incerc zilnic
    6.o dorinta ? vreau sa invat perusii sa vorbeasca.dar sa ii invat eu,nu sa ii primesc deja invatati,da ?
    7.mama
    8.sunt un om care a reusit sa ia 3 la religie
    9.george :)
    10.sa termin comentariul asta de scris
    11.deci dupa ce tata a vorbit pe messul meu in clasa a7a,sub ochii mei ingroziti,am devenit paranoia si in legatura cu un jurnal,dapai om.can't even watch porn !
    12.a)ca sa para misteriosi b)ca se fac de ras daca le-ar zice
    13.life ? life is life !na na nanana (tre sa stiti cantecu ca il mai da pe la radio)
    14.ranile care nu se pot vindeca sunt cicatricile
    amintirile care nu se pot uita ? de ce ai nega ca ceva a existat ?

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce sa negi ca ceva a existat? O posibilitate ar fi ca nu-ti convine ce s-a intamplat si te fortezi sa uiti. Cel putin, asta par sa faca unii, folosesc autosugestia ca sa se convinga singuri ca lucrurile s-au intamplat altfel decat in realitate

    RăspundețiȘtergere
  16. sa stii ca e prost pusa intrebarea mea.defapt asta tine de modul cum gandeste fiecare.majoritatea oamenilor ASOCIAZA esec cu esec.dar lucrul asta se poate schimba,in functie de perspectiva din care privesti situatia

    RăspundețiȘtergere
  17. Poate o sa o reformulezi, ar fi o idee sa comentam si pe intrebarea asta

    RăspundețiȘtergere