marți, 17 noiembrie 2009

Domnii mei (partea1)

Citind postarile de pana acum am realizat ca fiecare are opinii diferite cu referire la Bunul Dumnezeu. Fiecare are dreptul la opinie insa eu nu sunt de acord cu voi.Nu trebuie sa uitati ca noi existam doar pt ca "ceva" acolo ne lasa sa existam pt ca inca nu ne-am abatut inca de la calea cea dreapta sau pt ca inca ii facem voia. eu unul cred ca acel "ceva" este insusi Dumnezeu. Speranta ca El ne va ajuta e motivul principal pt care noi supravetuim in aceasta lume.Sa nu uitam ca toti Ii cerem ajutorul atunci cand avem probleme. El ne-a lasat tot ce trebuie chiar si mai mult pt ca dupa trecerea noastra in nefiinta sa avem parte de ce e mai frumos in univers, insa daca nu profitam vom avea parte de tot ce e neplacut.Cu totii stim povestile cu "Arca lui Noe" sau "Sodoma si Gomora" ele relatand pedepsele Domnului.(Din pacate nu-mi permite timpul sa imi termin de prezentat parerea. VA rog sa ma iertati pt gresilile de ortografie sau de exprimare si sa nu mi-o luati in nume de rau)

5 comentarii:

  1. Asta e un fel de-a spune "toti aveti o parere, DAR A MEA E INDISCUTABILA SI E CUM ZIC EU!!!!!!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul nostru, nu aţi priceput nimic din tot ce aţi citit. Dar mă voi cenzura în a comenta eventuala dumneavoastră putere de înţelegere. Nu sunt eu în masura să o judec. Mă voi cenzura şi în a vă răspunde în numele celor care au scris aici. Voi încerca doar să vă ofer o idee de care ar fi bine să vă agăţaţi dacă doriţi să nu păţiţi precum Martin Page. Revenind la cestiune, aceşti oameni îşi pun întrebări, în condiţiile în care restul orbecăie buimaci în căutarea plaisirismului facil şi condamnat peste tot de ortodoxismul pe care credeţi că îl onoraţi cu sensibilitatea-vă. Sunt liberi să creadă în orice: în zei, în extratereştri, în pietre, în fenomene naturale, în ziua de mâine sau în Papa Pius, fie-i ţărâna uşoară! Dacă aţi avea "la bord" o bibliografie (mai ales una teologică!) decentă aţi şti că "toate drumurile duc la Roma"!!! Să creadă în orice, numai să creadă în ceva. Totul se decantează în timp, iar la final rămâne un singur lucru pe care, Domnule, nu il reprezinţi cu cinste...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Speranta
    ca El ne va ajuta e motivul principal pt care noi supravietuim..." este
    o idee formulata la inceputurile religiei din cauza ca omul nu-si putea
    explica existenta.Scopul primar este de a baga frica in lume, de a da
    rost vietii lipsite de importanta.Numai persoanele cu o inteligenta
    limitata ar putea crede in gandirile de mai sus preluate de la un colt
    de strada si date mai departe ca adevarate.Mi-e mila!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Black Mamba, iti respect credinta si mai ales faptul ca iti respecti si aperi principiile. Totusi, te invit la urmatoarea meditatie: Ce e mai bine? Sa crezi in binele pur (sa faci bine doar pentru ca ti se pare frumos si constructiv) sau in binele pe care il impune Dumnezeu (sa faci bine respectand niste pornunci)? Dumnezeul tau ce vrea de fapt? Binele omenirii sau sa fie ascultat? Biblia scrie despre Dumnezeu sau Dumnezeu este un rezultat al Bibliei (pentru care, tin sa ma repet, am un respect deosebit)?
    Iti recomand un filmulet (pe care l-am vazut recent), nu numai tie, tuturor, dragut care abordeaza problema asta intr-o maniera destul de delicata si interesanta: "Chocolat" - din 2000, joaca Johnny Depp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dat de inteles ca va fi si partea a 2-a si a trecut cam mult timp de atunci!

    RăspundețiȘtergere