joi, 1 iulie 2010

Speriati de moarte...

Este indreptatita pastrarea pedepsei cu moartea sau renuntarea la aceasta metoda ar deschide drumul spre o lume mai civilizata?

6 comentarii:

  1. Metode de executare a condamnaţilor:

    * Ardere pe rug
    * Decapitare
    * Execuţie cu ajutorul unui elefant
    * Execuţia prin tăierea cu ferăstrăul
    * Ghilotină
    * Lapidare(omorarea cu pietre)
    * Scaun electric
    * Spânzurare
    * Tragere pe roată
    * Trasul în ţeapă
    * Fierbere
    * Ciopartire
    * Jupuire

    RăspundețiȘtergere
  2. Dostoievski a fost arestat şi închis în 1849 pentru activităţi antistatale împotriva ţarului Nicolae I. Pe 16 noiembrie, acelasi an, a fost condamnat la moarte pentru legăturile cu un grup de intelectuali liberali, din Cercul Petraşevski. Pedeapsa acestuia a fost comutata in ultima clipa la 4 ani de munca in Siberia.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Daca executam criminalii si intr-adevar nu este nici un efect, am omorat de fapt doar niste criminali. Daca nu executam criminalii si prin aceasta se mareste numarul crimelor, inseamna ca am permis moartea unor persoane nevinovate. Eu as prefera sa risc moartea criminalilor. Pentru mine, acesta nu este o alegere dificila."
    John McAdams

    RăspundețiȘtergere
  4. Argumentul religios:

    Pare a fi cel mai puternic argument al adversarilor pedepsei capitale. Aceştia susţin că viaţa a fost dată omului de Dumnezeu si doar Dumnezeu poate să ia viaţa cuiva. Astfel, în cazul în care un stat ar avea în legislaţie pedeapsa capitală, acesta ar fi Dumnezeul acelei regiuni de pe Pământ, atât timp cât are drept de viaţă asupra oamenilor care-l locuiesc. De asemenea, se consideră că acel om, în închisoare, poate să se “pocăiască”. Lucrul acesta este privit însă cu scepticism de susţinătorii pedepsei capitale, aceştia susţinând că Biserica, mai ales cea Catolică, n-ar avea dreptul să se pronunţe în această privinţă atât timp cât ar avea pe conştiinţă atâţia “eretici” ai Evului Mediu.

    RăspundețiȘtergere
  5. In niciun caz criminalii nu trebuie ucisi!Eu i as studia...Avem poate un Andrei Chikatilo printre noi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Consider că cei care au făcut o crimă cu bună ştiinţă ar trebui pedepsiţi cu moartea,chiar dacă nu mai suntem pe vreamea lui Ţepeş.Cu ce ne ajută dacă stă 15-20 de ani în inchisoare (unde oricum nu se alege cu nimic)apoi iese şi face alta?!

    RăspundețiȘtergere