duminică, 17 ianuarie 2010

Te plimbi cu barcuta in mijlocul oceanului - stiu ca este irational. De odata vezi o alta barca scufundandu-se, iar cele 6 persoane prezente la bord se arunca in apa. Capaciatea barcii tale nu permite transportarea tuturor oamenilor - cineva trebuie lasat in urma. Salvarea lor este in mainile tale. Cum alegi?

26 de comentarii:

  1. Imi tai mainile ca sa nu mai fie in mainile mele

    RăspundețiȘtergere
  2. Haha....frumos:D. Nu stiu cat de in gluma sau in serios ai spus treaba asta, dar, personal, vad o destul de mare problema in zilele noastre cu ceea ce ai descris tu asa frumos "imi tai mainile ca sa nu mai fie in mainile mele".

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa te arunce in apa daca-ti tai mainile :).Serios vorbind singurul tau avantaj este ca detii controlul.Daca iti "tai" mainile inseamna ca nu vrei sa-ti asumi raspunderea.Atunci va fi altcineva dornic sa-ti fure puterea si sa-ti decida soarta indiferent de vointa ta.Intrebarea este daca merita sa scapi de decizia grea inlocuid-o cu incertitudinea propriei tale existente.

    RăspundețiȘtergere
  4. E clar, parerea mea, ca nu se merita, dar problema, vad eu in text, se pune tu fiind singurul de pe vasul respectiv fara altcineva cu posibilitatea de a prelua controlul in eventualitatea in care "ramai fara maini". In aceasta situatie se intampla chiar ca multi sa-si "taie mainile" ca sa se scuteasca de orice raspundere in legatura cu situatia in cauza. Chestiile astea chiar se intampla si ma scarbesc pur si simplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Niciodata cei care se afla in pericol (in apa) nu o sa-si "taie" mainile pentru ca odata ce se pune in functiune mecanismul salvarii nu mai conteaza nici un fel de norme.Tot ce ai in cap si rezultatul spre care se dirijeaza organismul pentru al obtine este unul si acelasi, salvarea. Corpul se modifica, tipa dupa ajutor si necesitatea de scapare este prea mare pentru a se mai intrezari si logica.Oricum intrebarea din final ramane...

    RăspundețiȘtergere
  6. voi aici sunteti incordati tare ...a fost o gluma spontana ...dar voi continuati

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca a fost o gluma ideea e foarte interesanta si merita comentata in continuare, cu sau fara legatura la textul dat.Simbolul "taierii" mainilor este o trimitere la multe situatii din viata in care se face schimbul de putere.Se intampla ca cineva capabil intr-o anumita chestiune sa cedeze din motive neintemeiate pentru continuarea actiunilor sale, sa zicem benefice sau constructive.Dar lipsa de motivatie sau presiunea la care este supus de anumite persoane sau de problema in sine il fac sa arunce totul la gunoi si sa redistribuie atributiile sale(sau mai bine spus sa fie captate de dorinta nemarginita de a conduce) unora care nu sunt capabili.Multi conduc doar pentru ca soarta le-a aruncat in cale aceasta posibilitate, nu pentru ca ar merita.

    RăspundețiȘtergere
  8. in principiu iau pana sa umplu jumatate de barca,ca sa stam toti confortabil pana ajungem
    in caz ca s-a inventat telefonul mobil in povestea ta,probabil n-as incerca sa o fac pe dumnezeu de unu singur

    RăspundețiȘtergere
  9. Schimbi viata unui om pe confortul propriu!Esti nebun!

    RăspundețiȘtergere
  10. Oricum am auzit ceva si mai si!Cineva imi spunea ca el daca s-ar afla in aceasta situatie nu ar lua pe nimeni in barca si si-ar vedea de drum.

    RăspundețiȘtergere
  11. razvane,ai foarte multe complexe,iar unul dintre ele este acesta...in adancurile tale te temi...te temi ca as fi eu in barca si ca te-as lasa pe tine in urma...abia aici sunt muuulte de discutat,nu pe micro-tema aia pornita dintr-o gluma spontana,cum spunea si anonimu...imi permit sa cred ca esti o persoana slaba si din acest considerent daca salvarea ar fi in mainile mele,te-as tine eu cu capul sub apa sa mori...nu te as lasa sa te chinui(asta daca totusi erai curios cam ce as fi facut eu:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. sa spunem ca sunt femei barbati si copii in apa.as alege mai intai femeile si copiii,iar apoi barbatii cei mai tineri.

    RăspundețiȘtergere
  13. adica tot un barbat ramane in urma.oricum nu asta e datoria voastra?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu cred ca tu ai un complex cu mine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si care e datoria voastra,a femeilor?

    RăspundețiȘtergere
  16. asa e razvane..am ceva cu oamenii ca tine;)_

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma bucur ca am avut inca odata dreptate in privinta ta.Nu stiu daca realizezi,dar ai o problema serioasa daca nutresti asemenea actiuni impotriva cuiva pe care nici nu-l cunosti.

    RăspundețiȘtergere
  18. da prietene,sunt nebun...v-as pune la zid si v-as impusca fara sa clipesc...ai ceva impotriva?

    RăspundețiȘtergere
  19. Stii ceva "prietene",ar trebui sa te duci la un control!E una sa spui ca doresti sa ma impusti,dar sa ma intrebi daca am ceva impotriva e de-a dreptul hilar si grotesc in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-am amintit ca tot faceai aprecieri cu privire la numarul mare de asa zise complexe pe care le-as avea.Cred ca ma intreci cu mult!

    RăspundețiȘtergere
  21. :))crede ma ca e doar unul:)

    RăspundețiȘtergere
  22. complexatul esti u ''Enafalinad'' :-J

    RăspundețiȘtergere
  23. te as lua in seama dar n ai curaj nici sa ti afisezi numele...si totusi, de ce anume sunt eu complexat?

    RăspundețiȘtergere
  24. voi fumati ierburi inainte sa lasati comentarii aici?

    RăspundețiȘtergere
  25. asta venind de la cineva care comenteaza la o conversatie moarta de jumatate de an? sau tineai sa faci o gluma alaturi de numele tau...

    RăspundețiȘtergere