duminică, 26 decembrie 2010

Alt paradox

De-a lungul timpului, în societatea umana, nu proştii au fost respinşi, ci geniile reformiste. Este inerţia intelectuală o caracteristică a umanităţii? Dacă da, poate fi considerată o virtute sau un defect?

5 comentarii:

  1. Unchiule Pecos, spune-ne si de ce societatea umana respinge geniile reformiste.Este pentru ca nu-i putem intelege sau pentru ca aduc elemente inovatoare cu care nu suntem obisnuiti in lumea noastra dominata de conformism? Si care este standardul dupa care sa ne ghidam in ce priveste inertia sau geniul uman? Este necesar sa ne obisnuim cu lucrurile reformiste dar sa nu uitam ca o societate este caracterizata si de stabilitate iar o inexistenta a lucrurilor reformiste poate constitui o baza fundamentala pentru o cultura din care sa ne hranim. Mergem din noutate in noutate si nu ne mai regasim identitatea,nu vom putea digera totul.Daca totusi te referi ca societatea umana accepta doar lucurile care se difuzeaza nowadays la tv atunci sunt de acord cu tine ca e un paradox ceea ce e acceptat de societate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma....nu te du la "nowadays" si la influentele superficiale pe care le vezi peste tot, si nici nu se pune problema unei perpetue revolutionari parerea mea. Ce standard? Uite, simplu, paradoxul exemplificat...de ce teoria evolutionista a lui Darwin a intampinat atata repulsie din partea societatii vremii si nici macar acuma nu este acceptata de Biserica si in acelasi timp vezi pe toate posturile de TV mai toata lumea parafrazand un biet idiot care a spus sincer ca "nu stie d'astea"? (am folosit exemplul asta pentru ca nu cunosc concret unul din perioada lui Darwin, nu e un aport strict la cotidian, dar ideea e ca ne place prostia si ne-a placut din totdeauna). De ce nu ne deranjeaza prostia si ne suparam cand cineva ne suprasolicita neouronul?

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce se satura plebea doar cu paine si circ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu peste tot dam de paradoxe/paradoxuri ca acesta.Daca ne-am apuca sa rasfoim paginile cartilor cu mai multa ravna am descoperi uluiti ca nu e de fapt nici un paradox, asa e natura lucrurilor de a fi.Recomand "Revolta maselor" de Jose Ortega y Gasset ca sa risipim misterul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga stefanik, de citit poate multa lume, dar timpul necesar il au putini. Pot sa spun chiar ca m-ai facut curios, asa ca, daca intr-adevar ai vrut sa-ti exprimi o idee, nu doar sa te lauzi ca ai citit o carte, rezum-o inteligent, te rog, in cateva randuri ca sa ti-o pot interpreta.

    RăspundețiȘtergere